Duurzaamheid

ProDrink® heeft duurzaamheid hoog in het vaandel. Lees hieronder wat wij er aan doen om op het gebied van milieu en duurzaamheid het verschil te maken.

Duurzaamheid

Wie wil werken aan duurzaamheid en verduurzaming als ondernemer vindt in de circulaire economie de beste oplossing. In de circulaire economie werken we volgens een systeem dat ernaar streeft om producten en grondstoffen oneindig te hergebruiken zonder verlies van kwaliteit.

Daarom was ProDrink één van de allereerste producenten in Nederland die besloot om alleen nog maar R-PET flesjes te leveren welke voor 100% gemaakt zijn uit gerecycled PET. Deze flesjes zijn niet alleen helemaal vervaardigd van gerecycled materiaal maar ze zijn, na gebruik, nogmaals te recyclen. Daarnaast is er ook nog eens 70% (!) minder energie nodig om deze R-PET flesjes te produceren.

 

STATIEGELD:

Vanaf 01 juli 2021 geldt er in Nederland een statiegeldplicht op alle PET flessen. Dat betekent dat er ook dit jaar weer op alle R-PET flesjes die wij verkopen binnen Nederland € 0,15 per flesje bijkomt. Dit geldt niet voor onze glazen flessen of de blikjes EnergyDrink. Het goede nieuws is dat hiermee uiteindelijk veel meer (90%) flesjes gerecycled zullen worden. De flesjes kunnen na gebruik bij alle innamepunten (supermarkten, benzinestations en ov-locaties) aangeboden worden.

producten2

ProDrink voorbeelden

ProDrink maakt al jaren de mooiste labels. Klik hier om een selectie te bekijken.

ProDrink producten

Bekijk het complete assortiment. Lees meer